2018

  • Karel Gott odstartoval rok velkolepým koncertem v Bratislavě pro 11 000 diváků. V rámci koncertu vystoupili i hosté Marika Gombitová, Vašo Patejdl, Paľo Habera, Jožo Ráž nebo Filip Jančík. Svou premiéru zde měla i dcera Karla Gotta Charlotte Ella, která poprvé před tak velkým publikem vystoupila a zazpívala píseň Somewhere over the Rainbow. Při písni Trezor vystoupila i nejmladší dcera Karla Gotta Nelly Sofie a předvedla své spontánní taneční vystoupení.
  • 24. ledna se na Zimním stadionu Ondřeje Nepely uskutečnil koncert Karla Gotta "Pošli to dál". Zpěvák po koncertu prohlásil: "Děkuji vám všem, kteří jste včera přišli na můj koncert do Bratislavy. Bylo to poprvé, kdy jsem měl za zády tak velkolepou světelnou show a grafickou projekci, stejně tak to bylo poprvé, kdy jsme se s Marikou Gombitovou, Paľem Haberou, Jožom Rážem a Vašom Patejdlem společně sešli na jednom pódiu a vystoupili. Byl to pro mě večer pocty těchto kolegů, jelikož je považuji za legendy slovenské populární hudby. S radostí jsem přivítal i mladého a talentovaného houslistu Filipa Jančíka, o kterém určitě ještě hodně uslyšíme. Jsem šťastný, že včera také poprvé před tak velkým publikem vystoupila i moje dcera Charlottka a nádherně zazpívala píseň Somewhere over the Rainbow. Při písni Trezor si s námi na pódiu spontánně zatancovala i Nellinka a předvedla své taneční nadání. Velké poděkování patří i organizátorům ze Silvi Production za realizaci."
  • Počátkem února zazpíval Karel Gott na Českém plese v Obecním domě v Praze. Společně s ním v rámci večera vystoupili například i Marie Rottrová, Helena Vondráčková, Tereza Mátlová nebo Pavel Vítek.
  • V rámci únorové plesové sezóny zazpíval Karel Gott i v Kladně, a to za doprovodu Pavla Větrovce.
  • 8. března byla na chodníku slávy, ve foyer Hudebního divadla Karlín, slavnostně odhalena Hvězda Karla Gotta. Svou hvězdu již na chodníku slávy mají i zadatel divadla Eduard Tichý, američtí skladatelé John Kander a Frank Wildhorn a britský textař a libretista Tim Rice. Při této příležitosti se Karel Gott sešel i s hlavními představiteli a tvůrci muzikálu Čas růží, který v březnu oslavil rok od uvedení na scénu.
  • V pondělí 19. března proběhl v rámci festivalu Febiofest v Praze křest nejnovějšího CD Evy Pilarové - Pilarka a přátelé, kterého se zúčastnil i Karel Gott. "Eva Pilarová mě před časem oslovila s tím, že by pro připravovanou desku ráda obnovila náš společný hit Dotýkat se hvězd z legendárního filmového muzikálu Kdyby tisíc klarinetů. Bez váhání a s radostí jsem souhlasil! Tato spolupráce mi činila velkou radost, jelikož jsem vždy rád, když si mohu s Evou připomenout úspěšnou éru hitů ze Semaforu. Kdyby nám v roce 1964 někdo řekl, že píseň znovu a ještě lépe nazpíváme v roce 2018, považoval bych to za utopii," uvedl na křtu CD Karel Gott. Album pokřtil vítěz evropské soutěže Marathon beatbox battle, beatboxer End.ru za účasti Karla Gotta, ředitele Febiofestu Kamila Spáčila, Aleše Cibulky, Jana Ondera a dalších. 
  • Karel Gott přijal nabídku zahrát si v nové Československé pohádce Když draka bolí hlava režiséra Dušana Rapoše a producenta Petra Šišky. Společně s ním se v pohádce objeví i dcery Charlottka a Nellinka. Začátkem května proběhla první kostýmová zkouška. 
  • V druhé polovině května natáčel Karel Gott videoklip k nové písni Ta pravá, kterou pro něj na míru napsal a složil Marek Ztracený. Píseň se objeví i na novém stejnojmenném studiovém albu Karla Gotta, které vyjde 8. června u vydavatelství Supraphon. 
  • Koncem května odjel Karel Gott s rodinou na severní Moravu, kde natáčel společně se svými dcerkami pohádku režiséra Dušana Rapoše Když draka bolí hlava. 
  • 12. června proběhl v O2 areně v Praze očekávaný koncert Karla Gotta. Za doprovodu Boom!Bandu Jiřího Dvořáka zazpíval Karel Gott své nestárnoucí hity, včetně novinky Ta pravá. V rámci večera vystoupili a zazpívali hosté Karla Gotta, kterými byli Markéta Konvičková, Charlotte Ella Gottová, Ewa Farna, Marek Ztracený, Leoš Mareš a Michal David. Spolu s dětskou taneční skupinou zatancovala i nejmladší dcera Karla Gotta Nelly Sofie. 
  • 26. června proběhl v pražské Malostranské besedě křest novinkového alba Karla Gotta Ta pravá. Kmotrem alba se stal zpěvák a skladatel Marek Ztracený, který Karlu Gottovi napsal titulní píseň Ta pravá, a ředitelka vydavatelství Supraphon Iva Milerová. 
  • 8. září se Karel Gott již posedmé zúčastnil charitativního dne Superden Helppes. Bezprostředně po akci Karel Gott řekl: "Organizátory neziskové organizace Helppes jsem byl již posedmé pozván, abych uplynulou sobotu zazpíval a předal asistenčního pejska. Jsem rád, že jsem opět mohl být u toho, když štěstím září oči těch, kteří to v životě nemají kvůli svému handicapu snadné. I proto si vážím práce sdružení Helppes, které pomáhá cvičit asistenční psy pro potřebné. V sobotu jsme předali pejska Sunnyho dvanáctiletému Oliverovi a já mu ještě jednou přeji, aby se stal Sunny nejen jeho pomocníkem a parťákem, ale zároveň dobrým kamarádem, který pro něj bude velkou radostí,". 
  • 24. října proběhla v pražském kině Lucerna premiéra originální nové československé pohádky „Když draka bolí hlava". Premiéru si nenechaly ujít největší hvězdy pohádky, včetně Karla Gotta s rodinou, který si v pohádce zahrál společně se svými dcerkami Charlottkou a Nellinkou. 
  • 28. října, na pozvání rádia Impuls, zazpíval Karel Gott v pravé poledne Československou hymnu na Vyšehradě. 
  • 28. října převzal Karel Gott, při slavnostním koncertu Českého rozhlasu na Staroměstském náměstí v Praze, ocenění Zpěvák století. 
  • Poprvé před mikrofonem Rádia Impuls se sešli Karel Gott a Lucie Bílá. Ve středu 7. listopadu se stali hosty pořadu Fanda a jeho česká banda, v rámci kterého zazněl i nový duet Karla s Lucií, který se jmenuje Na křídlech slavíků a který nazpívali po deseti letech. Duet zařadili do nové edice svého společného alba Duety.